La seva llarga trajectòria política, la seva intel·ligència, la seva agilitat, la seva oratòria, els seus encerts i fracassos, les importants responsabilitats que va desenvolupar i el fet que en abandonar la política tornés a la seva plaça de professor universitari, han creat un sentiment d’admiració col·lectiva envers Alfredo Pérez Rubalcaba.

Com ell mateix havia dit sovint: «A Espanya enterrem com ningú». En el nostre país els reconeixements arriben massa sovint post mortem. I el cas d’Alfredo Pérez Rubalcaba no ha estat una excepció.

Nascut a Solares (Cantàbria) el 28 de juliol de 1951, va estudiar a Madrid al reconegut Col·legi del Pilar. Practicant d’atletisme, el 1975 va arribar a fer els 100 metres llisos en 10,9 segons. Doctor en Ciències Químiques per la Universitat Complutense de Madrid, en va esdevenir professor. El 1979 es va casar amb Pilar Goya, companya seva a la Facultat de Químiques. Un altre químic i militant socialista, Jaime Lissavetzky, va ser el seu amic de l’ànima.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.