El paisatge empresarial actual de Barcelona està esquitxat d’iniciatives com la que l’Anna Martínez, de 26 anys, empeny a partir d’un treball de fi de Màster d’Innovació i Emprenedoria de l’escola de negocis Esade. La seva criatura, Sheltair, gestiona una vintena d’espais a disposició d’empreses que s’instal·len un parell de mesos (o d’hores) a la ciutat per desenvolupar-hi un projecte, reunions puntuals fora del despatx o programes de formació. «Quan vaig començar, el 2016, estava envoltada de professionals free-lance, hi havia un auge dels autònoms, però el gruix dels clients d’avui són societats, la majoria d’aquí, i de mica en mica es van convertint en recurrents», explica Martínez. Ella va començar sola, amb un local cedit per la família, muntant un web i una aplicació mòbil per poder fer les reserves. Ara dóna feina a dotze persones.

La taxa d’activitat emprenedora de Barcelona, que es calcula sobre la població d’entre 18 i 64 anys, és del 8,5%; en el cas de l’emprenedoria protagonitzada per dones, baixa al 6,5%, però igualment en aquest cas la ciutat se situa per sobre dels nivells registrats a països com França, Itàlia o Alemanya.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.