La societat està vivint un moment de canvi decisiu, de transformacions socials i econòmiques que suposen un desafiament per a institucions com les universitats, que tenen la responsabilitat de promoure alternatives per fer front a aquests canvis. En un entorn de competència creixent pel monopoli del coneixement, on canvien les formes de crear i transmetre el coneixement i, fins i tot, es modifiquen les formes de relacionar-se dels estudiants amb l’entorn, la universitat ha d’aportar la seva experiència, la seva aptitud i el seu compromís social i demostrar el caràcter diferencial de la seva oferta acadèmica tant en docència com en recerca i transferència.

La història de les civilitzacions ha demostrat que l’educació sempre és un factor decisiu per al progrés dels pobles, motiu pel qual és globalment reconeguda com a factor del desenvolupament socioeconòmic d’un territori.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.