La irrupció del 5G com a assoliment tecnològic capaç de connectar el món en temps real tindrà un gran efecte en l’àmbit cultural, que veurà complert un dels seus somnis: poder generar espectacles que es puguin veure en temps real a tots els racons del món. Poder viure en temps real un espectacle que s’està realitzant, per exemple, a Los Angeles, en qualsevol altre lloc del món, sigui Tòquio, Barcelona o qualsevol altra ciutat, amb un mínim i imperceptible desfasament de temps, és el principal èxit de la tecnologia 5G.

Es tracta de superar l’experiència, en termes culturals, dels directes que avui podem veure a la televisió, al cinema o en suports mòbils 4G, per una connexió en la qual es pugui interactuar amb mobilitat sense problemes de saturació de la xarxa i incorporant-hi l’espectador. Amb la tecnologia 5G s’aconsegueix millorar la latència, que implica reduir el temps dels retards temporals que es produeixen dins d’una xarxa.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.