L’objecte d’aquestes pàgines és marcar els principals elements que, des del meu punt de vista, varen portar a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. No és, per tant, un estudi del significat i abast d’aquest article; pretenc, en canvi, fer una petita crònica dels principals escenaris en els quals, en els darrers anys, s’han mogut les institucions catalanes i el Govern de l’Estat en el denominat conflicte català. Situo l’inici en la manifestació contra la sentència de l’Estatut, encara que, com veuran, no crec que aquesta sigui la raó única i fonamental.

La tarda del 10 de juliol de 2010 els carrers de Barcelona s’omplien de manifestants indignats per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’autonomia de Catalunya (STC 31/2010) per considerar que suposava un menysteniment de la voluntat parlamentària i popular de la ciutadania de Catalunya.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.