En un acte que es va celebrar a Barcelona amb motiu de la campanya electoral per a les municipals, l’actual ministre de cultura José Guirao, a l’espera de ser ratificat en el seu càrrec després de les eleccions generals, ha manifestat, davant d’un nodrit grup de responsables culturals de Barcelona, el seu compromís per impulsar i enfortir la presència del paper de l’Estat espanyol a Catalunya. Ho va fer amb el propòsit de significar que la presència del Ministeri de Cultura garantiria major capacitat d’acord de tots els actors polítics implicats en la governabilitat de les institucions culturals.

La seva visió es basa a considerar prioritari establir un pla d’actuació on es passi de les bones paraules a l’acció per donar resposta als problemes del sector de la Cultura que, a Catalunya i especialment a Barcelona, s’han convertit en estructurals. Més enllà del conflicte polític entre el govern de la Generalitat i el Govern espanyol, el seu compromís implica buscar vies d’entesa que deixin de banda el conflicte i se centrin a resoldre els dèficits en què es troben moltes de les nostres institucions culturals.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.