Un dels efectes del #MeToo i de la vaga feminista del 8 de març del 2017 ha estat un major empoderament de les dones i un increment de la presència femenina en l’espai i en el debat públic. Certament hi ha algunes professions que encara segueixen essent predominantment masculines, circumstància que en justificaria la major visibilitat, però inclús en aquelles professions en què la feminització ha anat en augment, fins i tot en les que hi ha majoria de dones, la presència pública i la influència dels homes segueix sent molt superior.

Diverses iniciatives darrerament han alertat d’aquesta circumstància i s’han proposat revertir la tendència. A Catalunya ja fa temps que #OnSónLesDones denuncia sistemàticament la infrarepresentació femenina en el mitjans de comunicació catalans (ràdio, televisió i premsa escrita). Alguns no s’han donat per al·ludits però d’altres han començat a fer veritables esforços per garantir l’equilibri de gènere. Perquè del que es tracta, sobretot en un moment en què hi ha un gran interès en qüestions polítiques i d’actualitat, és de fer visible que hi ha moltes dones expertes en multitud de temes, que poden fer valuoses aportacions a la societat i que la seva veu mereix ser tan escoltada com ho és la dels homes.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.