Quan es va saber que Teresa Ribera (Madrid, 1969) formaria part del primer govern de Pedro Sánchez com a ministra per a la Transició Ecològica els xats i comptes dels ecologistes a les xarxes socials van començar a bullir amb una mena d’excitació expectant. La cosa es posava interessant. Que el ministeri es digués de Transició Ecològica ja era tota una declaració d’intencions, però el que feia que tingués credibilitat com a aposta estratègica del nou govern socialista era que la titular fos Teresa Ribera.

Aquesta dona vivaç i resolutiva, altament competent i molt qualificada, no seria mai un gerro decoratiu a la taula del Consell de Ministres. Portava molts anys d’activisme ambiental amb projecció internacional, havia estat secretaria d’Estat de Canvi Climàtic i una de les figures de referència de les cimeres contra el canvi climàtic. Difícilment es podia trobar un perfil més adient si es volia capgirar com un mitjó la política ambiental.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.