La meva intenció és procedir a una lectura pacient i exhaustiva de la sentència del Tribunal Suprem que permeti tenir una idea cabdal del seu abast en àmbits com la filosofia política, el dret constitucional i el dret comparat. Al mateix temps, fer una anàlisi centrada en la seva repercussió juridicoconstitucional, la seva transcendència per a la consolidació de l’Estat social i democràtic de dret, i una aportació a l’argumentació que condueixi a desmuntar, de manera raonada, els plantejaments del relat secessionista.

És significatiu que el relat dels fets provats comenci referint-se a la publicació de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República, així com a la Llei de Referenda. Cal recordar que no es van proclamar mai els resultats del referèndum il·legal de l’1 d’octubre del 2017, ja que l’òrgan previst per a fer-ho –la Sindicatura Electoral– havia cessat en les seves funcions. Només es va produir un escrutini administratiu sense cap validesa i una carta posterior al Parlament signada per tres consellers on es comunicaven els resultats que validava el Govern. És a dir, no es va respectar ni la nova legislació que s’havia aprovat un mes abans.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.