El Tribunal Suprem, en quatre sentències de contingut idèntic, de data 20 de novembre de 2019, ha declarat la validesa de la creació d’una societat d’economia mixta integrada per la Societat General d’Aigües de Barcelona i l’Àrea metropolitana de Barcelona (AMB), quin objecte social és la prestació dels serveis de subministrament i sanejament de l’aigua al territori de l’Àrea Metropolitana.

La sentència confirma l’adequació a dret de l’opció que el 2012 va prendre l’AMB a favor d’aquesta modalitat de gestió del servei del cicle integral de l’aigua. Però els mitjans de comunicació van publicar la notícia de la sentència dient que era una derrota de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presidenta de l’AMB. I l’alcaldessa va criticar amb gran duresa la sentència.

Com s’explica aquesta realitat que sembla contradictòria, ja que la presidenta de l’entitat que de fet guanya el recurs critica la sentència? Tractarem en aquest breu article de donar les claus interpretatives del que realment estava en joc en aquest plet, més enllà del seu objecte concret, analitzant el marc jurídic general del conflicte i les raons de fons del que hem anomenat la batalla de l’aigua a l’AMB.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.