Probablement sigui un exercici inútil advertir sobre la importància de les eleccions al Parlament Europeu del proper mes de maig, però no és cap exageració afirmar el seu caràcter decisiu sobre el futur de la Unió Europea a la vista d’un context global cada cop més desordenat i per tant més perillós.

Les decisions unilaterals dels Estats Units i de Rússia d’abandonar el Tractat d’Armes Nuclears d’Abast Intermedi són un exemple major de la perillositat del nou marc internacional, en tant que suposa una regressió respecte a la desescalada posterior a la vella guerra freda i que ben bé pot ser un dels símbols inaugurals de la nova guerra freda, amb conseqüències especialment inquietants per a la seguretat europea. Aquest escenari planteja amb tota la seva cruesa la necessitat d’un pas endavant audaç en la integració europea per fer-se càrrec de la seva pròpia defensa, abandonant definitivament les tuteles derivades encara de la postguerra mundial. Així ho veu Jesús A. Núñez, en un article publicat a eldiario.es (4-02-19):

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.