De la seva reflexió en surten unes vides paral·leles entre allò succeït el 1977 i el viscut els darrers anys, on els protagonistes actuals no surten gens bens parats de la comparació. Sense exonerar a ningú, sí que distingeix el president Mariano Rajoy com el principal culpable de la situació, a partir de l’axioma que a major poder, major responsabilitat.

La via practicada per Rajoy, primer com a cap de l’oposició i després com a president del govern, a l’hora de tractar les relacions entre Espanya i Catalunya la descriuria com agressiva. Del Rajoy a l’oposició, recordem la promoció del boicot als productes catalans, la recollida de firmes contra l’Estatut del 2006 i el recurs davant del Tribunal Constitucional. Ja a la Moncloa, ha exhibit una indiferència absoluta davant de les reivindicacions pacífiques de la ciutadania catalana, un menyspreu provocador impropi del seu càrrec, que ha afectat negativament la situació política a Catalunya.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.