Com en diferents ocasions ha manifestat l’expresident Puigdemont, la darrera paraula en el procés la tindrà Europa. Doncs bé, aquesta darrera paraula comença a dibuixar-se en el firmament jurídic, especialment amb dues importants resolucions de dos tribunals diferents.

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) comencen a assenyalar d’una manera contundent qüestions fonamentals, qüestions que els sectors independentistes han intentat ocultar als seus seguidors donant la falsa esperança que la justícia europea posarà en corriol l’antidemocràtic Estat Espanyol, sense adonar-se que els únics que han actuat en contra dels principis democràtics i de l’Estat de dret han estat precisament ells.

Això és el que es perfila en les últimes resolucions dels tribunals europeus: respecte als tribunals espanyols i a les seves competències, i respecte a la Constitució, com a bases de la convivència democràtica, i especial repudi a qualsevol via de fet, desobediència o unilateralitat.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.