Tant de bo que l’època que ve no la dominin «terribles complicadors regint a cop de Twitter», escrivia Raimon Obiols al número d’octubre de política&prosa, en rememorar Les Temps Modernes que ha tancat enguany després de 73 anys de combats intel·lectuals. En aquesta època regida a piulades no és cap bona notícia que vagin tancant publicacions dedicades al pensament i al debat. És també el cas de la publicació Revista de Libros, sense comparació ni amb la trajectòria, ni amb la intenció de la revista fundada per Sartre, però que en l’àmbit cultural hispànic acredita un recorregut respectable i meritori.

En efecte, RdL va néixer el 1996 i sota la direcció rigorosa d’Álvaro Delgado-Gal ha intentat modestament ocupar el lloc que en l’àmbit cultural anglosaxó omplen publicacions com The New York Review of Books o London Reviews of Books i pàgines web com Arts & Letters Daily. Són un tipus de publicacions ben singulars, en no tractar-se ni de revistes acadèmiques, ni literàries, ni simples suplements bibliogràfics dels diaris.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.