Aquest setembre, la pitjor gota freda dels últims 30 anys ha deixat un rastre de mort i destrucció al País Valencià. El fenomen, denominat Dana, ha estat directament activat per les restes de l’huracà Dorian que dies enrere havia arrasat les Bahames. Aquest efecte papallona il·lustra la globalitat d’aquest canvi climàtic que ja tenim aquí.

En els mars de plàstics de l’oceà Pacífic s’hi troben residus que han recorregut milers de quilòmetres fins a arribar-hi. Els cossos d’ocells amb les panxes plenes de plàstics s’han fet virals a les xarxes. Altres imatges impactants d’aquest fenomen, com el mar d’Aral convertit en un sorral, o les platges del tercer món, on no hi ha depuradores ni cap mena de reciclatge, repletes d’escombraries, els virulents incendis de Califòrnia, Portugal, Galícia i aquest mateix estiu a Catalunya, haurien de servir per conscienciar la població i els governs de l’emergència climàtica.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.