Els afortunats lectors del diari Ara no deuen haver perdut el costum, però aquells que no el frequentem tant com hauríem de fer-ho hem anat oblidant la prosa nerviosa, cantelluda i sovint punyent de Joan B. Culla i Clarà, historiador de la Universitat Autònoma de Barcelona i articulista de referència a la Catalunya dels últims trenta anys. Articulista, de fet, no, o no només, perquè ha estat també tertulià, comentarista, opinador, director i presentador de programes de divulgació històrica, assessor àulic i no àulic, contertuli del poder, polemista, doctrinari i fundador d’alguns dels lobbies més influents al país, tant pel cantó nacionalista com pel cantó de filiació sionista.

De tot en parla àmpliament a les seves memòries i ho fa sense amagar el seu poliactivisme militant –com d’altres són partidaris del poliamor–, alhora que no amaga tampoc la sobredosi d’autoestima que llueix sense embuts.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.