En altres temps, quan encara es podia sortir de casa, el Camp Nou va ser durant una temporada el meu lloc de treball. Ara escric un llibre sobre el Barça. El club em va obrir moltes de les seves portes, i vaig passar hores passejant per l’estadi o per la ciutat esportiva Joan Gamper, entrevistant desenes d’empleats del club, des del psicòleg i el nutricionista fins al migcampista Frenkie de Jong.

Intentava entendre el club com un lloc de treball. Imaginem que el Barça no fos un club de futbol sinó un bufet d’advocats, o Goldman Sachs o Netflix. Les preguntes que s’apliquen a qualsevol empresa també són rellevants en aquest cas. Per exemple: qui té el poder als despatxos? Com controla l’empresa uns treballadors tan ben pagats? Pot ser massa forta una cultura corporativa? I, com es passa d’una empresa nacional a una de global?

Aquestes són les onze lliçons que he après sobre l’empresa Barcelona. Algunes es poden aplicar a empreses «normals»; d’altres només a aquest lloc de treball singular.

PUBLICITAT

Renfe / Viaja como piensas
Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.