Dels molts projectes del taller d’arquitectura olotí RCR, guanyador del premi Pritzker, el més commovedor és la pista d’atletisme Tossols-Basil situada en una clariana forestal d’un bosc de roure de fulla gran, a Olot.

Permet córrer al bell mig de la natura, amb l’esperit dels primers Jocs Olímpics a Grècia, rememorant l’estadi d’Olímpia on els espectadors podien seguir les curses des dels vessants del mont Cronos. Aquí, els petits bancals esglaonats que envolten la pista proporcionen seient als espectadors ocasionals.

La intervenció, en un terreny originàriament destinat a conreu, aconsegueix un vincle harmònic amb l’entorn. La pista, un retall de polietilè i cautxú de color verdós, com una catifa, encercla, preservant-los, alguns arbres d’escorça brunenca i també l’herba. Són uns quants roures en el centre, de la mateixa manera que genera límit amb altres espècimens al perímetre.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.