La Intel·ligència Artificial (IA) està de moda: darrerament apareix de forma recurrent als diaris, revistes i programes de tot tipus, en parlen fins i tot els polítics a les campanyes lectorals. Sembla que sigui una cosa màgica, que no se sap ben bé d’on ha vingut però que jugarà un paper crucial en el desenvolupament de la societat.

La IA és una disciplina de la computació digital que té connexions amb la ciència cognitiva i la neurociència. Les seves arrels vénen de la Segona Guerra Mundial, quan un grup de matemàtics anglesos —entre els quals hi havia Alan Turing— va aconseguir desxifrar el codi «enigma» (el mètode emprat per l’exèrcit alemany per xifrar els seus missatges) usant uns primitius ordinadors anomenats Bombe.

Acabada la guerra, el Regne Unit i els EUA van llançar programes per desenvolupar ordinadors multipropòsit més enllà del Bombe que només servia per desxifrar missatges.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.