L’octubre de 2014 es difonia una foto de José Palazón on es veuen en primer pla uns golfistes a Melilla gaudint d’un camp inaugurat l’any 2008 i que va costar dos milions d’euros, un 80% pagats amb fons Feder. Al darrere d’aquesta idíl·lica escena es poden contemplar 11 subsaharians enfilats a la palissada que separa el Marroc d’Espanya. Dos grups teatrals catalans, a dues produccions que estan ben vives, mostren aquesta imatge.

L'Agrupación Señor Serrano la fa servir com un dels leitmotiv visuals del seu Birdie. La gent del Sr. Serrano treballa sobre un espai que recrea la gespa del camp on, com fan habitualment, hi belluguen miniatures (2.000 animals), maquetes... en un entorn sonor i audiovisual amb una altra imatge molt present, aquesta vegada metafòrica: els ocells de Hitchcock. I es pregunten, si és impossible parar un electró, ¿quin sentit té aixecar tanques per aturar voliors d’ocells?

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.