La sanitat que volem per d’aquí a 30 anys l’hem de començar a construir ara. No sabem quines seran exactament les necessitats, però sí que sabem que l’acceleració del progrés tecnològic exigeix crear estructures capaces d’adaptar-se a un món en constant transformació. La medicina que ve exigirà una profunda remodelació dels actuals serveis. La sinergia entre genètica, intel·ligència artificial, alta computació i bioenginyeria conduirà les dues properes dècades a una revolució sense precedents, i el gran desafiament serà garantir que aquests progressos arribin a tothom.

Anem cap a una medicina personalitzada basada en un coneixement més precís de la genètica i això incrementarà, almenys en una primer fase, els costos dels tractaments. Els avenços en medicina regenerativa i la bioenginyeria permetran crear òrgans i teixits de reemplaçament a partir del material biològic del malalt, la qual cosa evitarà el problema del rebuig però exigirà importants inversions en utillatge i instal·lacions.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.