Una de les tantes coses bones que té l’òpera és la de ser un espectacle capaç de generar polèmica. L’estrena al Liceu de Les pêcheurs de perles, de Georges Bizet, n’ha provocat una degut a la posada en escena de Lotte de Beer que ha traslladat el conte oriental original a un reality show dels nostres temps televisius. Els més crítics han considerat que era una caiguda en una insuportable i indigna vulgaritat, poc adient a l’art considerat excels del gènere.

La seva estrena va ser rebuda per un públic dividit entre la esbroncada i els aplaudiments, però ni la una ni els altres eren massa convincents. Certament, aquesta producció no passarà a la història, però cal reconèixer l’enginy de qui la firma a l’hora de donar vida a un llibret que avui --de fet ahir tampoc-- no es pot agafar per enlloc. Aquest però, tot i ser el més aparent, no va ser el gran problema el dia de l’estrena. Ho era en canvi la poca qualitat musical general.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.