No falla, s’acosta l’estiu i els amics et pregunten on penses anar de viatge. I és que vivim un temps en què viatjar ha passat a ser una assignatura gairebé obligatòria. Ets allò que viatges. En els últims anys, a més, el fenomen internet i els vols low cost han posat les coses més fàcils. És clar que també hi ha qui es pregunta quin sentit té viatjar avui si amb uns quants clics d’ordinador pots veure com és qualsevol lloc del món.

Viatjar tenia, almenys fins al segle XIX, el sentit d’anar a la recerca de mons desconeguts. En els últims anys, però, la televisió i internet han fet que tot el món ens sigui molt més proper. En qualsecol cas, la base del viatge es va eixamplar després del XIX i la gent benestant va descobrir les delícies d’anar de vacances a llocs que només uns pocs afortunats es podien permetre. Ara, però, som al segle de la massificació viatgera. Ho diuen les estadístiques: segons la United Nations World Tourism Organization, el 1950 es van registrar 25 milions de viatges turístics; el 2018 la xifra va pujar fins als 1.400 milions. L’evolució fa feredat.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.